Biedt OKB een alternatief voor directe aanpassing van de primair adviseur?

Ja. Alternatief is om te gaan naar Applicatiebeheer – algemeen – knop Lokale afwijkingen. Daar kun je FG’s omgangen (alleen binnen OKB) naar een andere adviseur. Het handmatig omhangen kan op ieder moment. Na de mutatie(s) klik je op de knop (onderaan het scherm) ‘bijwerken lokale afwijkingen’ en dan worden deze direct verwerk binnen OKB!

Dit heeft geen risico’s voor andere systemen.

De gemuteerde adviseur blijft dan leidend ongeacht wat BBSMI.csv aanlevert. Na inlezen nieuwe csv worden daarna deze mutaties (lokale afwijkingen) er weer overheen gezet. Je hoeft de mutaties niet zelf bij te houden, want de mutatiedatum wordt vastgelegd en is zichtbaar in het betreffende mutatiescherm. Je kunt daar zelf ook sorteren (knoppen Z-A A-Z links boven). Dit is makkelijk voor het zoeken op gedane mutaties. Je klikt op een record uit bepaalde kolom en dan op de sorteringsknop en op die kolom wordt dan gesorteerd. Wanneer BBSMI.csv en OKB aan elkaar gelijk zijn kun je de wijziging in OKB verwijderen.

Advies: Wees hiermee terughoudend. Pas het alleen toe voor posten die je direct wilt overzetten naar een Bijzonder Beheer portefeuille (LQC 4 of 5).

Laatste update op 25-05-2010 door Adriaan Egas.

Ga terug