Nieuw gekoppelde primair adviseur wordt niet zichtbaar in OKB. Hoe kan dat?

Siebel is leidend voor de toekenning van de (primair) adviseur aan een klant.Siebel leidt deze koppeling door naar BBS en vanuit BBS is de doorleiding naar BBSMI.csv.OKB volgt het bestand van RN en dat is het BBSMI.csv bestand. De primair adviseur uit dat bestand is leidend binnen OKB. Dit is een maandbestand.Alle mutaties na het maandultimo worden pas zichtbaar in OKB na het inlezen van  het daaropvolgende maandbestand. Hierdoor is de achterstand in actualisatie minimaal 2 en maximaal 6 weken.

Het vervelende hierbij is echter het volgende: Wanneer in Siebel een klant wordt omgehangen naar een andere primair adviseur dan wordt deze mutatie niet direct doorgewijzigd in BBS.Er is dus geen real time koppeling tussen Siebel en BBS. Pas op het moment dat bestreffende klant in BBS wordt geraadpleegd, dan pas gaat BBS zich synchroniseren aan Siebel! En dan pas wordt dus de nieuwe relatiebeheerder overgehaald naar BBS.

Voorbeeld: Mutatie Siebel 10-02-2010. Raadplegen in BBS op pas op 08-03-2010 (dan zie je daar dus de nieuwe relatiebeheerder, op dat moment wordt BBS bijgewerkt). Echter in het maandbestand BBSMI.csv van begin maart staat dan nog de oude adviseur!

Dus om dit te voorkomen moet de IAM die in Siebel een nieuwe adviseur koppelt direct daarna een raadpleeg actie uitvoeren in BBS. Het is dus in principe mogelijk dat deze klant altijd fout blijft staan in BBSMI.csv wanneer deze klant niet geraadpleegd wordt in BBS!

Advies is dus om bij wijziging primair adviseur in Siebel deze klanten altijd te laten raadplegen in BBS.

Bovenstaande heeft dus niet alleen consequenties voor OKB maar ook voor BBS-KB en BBS-MI, daar deze systemen ook gebruik maken van BBSMI.csv.

Laatste update op 25-05-2010 door Adriaan Egas.

Ga terug